0771 303 457 | 0314 196 527

contact@crisderma.ro

Acneea

Acneea este o boala care se manifesta in general la pubertate fiind o afectiune polimorfa in care coexista leziuni retentionale si inflamatorii adeseori pe fond de piele seboreica.
Se estimeaza ca aproximativ 75% din adolescenti si tineri sufera de acnee. De asemenea aceasta poate afecta si adultii de 30-40 de ani si leziunile de acnee pot determina o stare de stres si instabilitate emotionala.
Hipersecretia sebacee are un rol determinant in formarea leziunilor de acnee.
Tratamentul acneei usoare este mai ales local, folosind peroxidul de benzoil, acidul azelaic, alfa-hidroxi acizii, izotretinoin.
In acneea severa se urmareste reducerea seboreei, introducerea isotretinoinei sau antibioticelor per os, tratamente microchirurgicale,tratamente dermato-cosmetice.

Tratamentul acneei prin tehnica ELOS
Inaintea descoperirii laserului IPL nu exista un tratament eficient al acneei. Dar acum, pe langa IPL se foloseste si Radio Frecventa(RF), ceea ce are un efect foarte bun in tratamentul acneei.
Tehnologia ELOS combina atat IPL cat si RF, avand un efect selectiv asupra glandelor sebacee si a bacteriiilor ce favorizeaza aparitia acneei . Astfel, RF reduce activitatea glandelor sebacee, in timp ce lumina IPL distruge acneea.
Tehnologia ELOS foloseste energii de joasa intensitate in maxima siguranta ce au rezultate foarte bune.
Tratamentul cu ELOS produce o usoara senzatie de usturime, iar pe zonele cele mai sensibile ale pielii, pacientii vor simti o mica intepatura.
Efectele secundare sunt foarte rare, tehnologia ELOS asigurand cel mai ridicat nivel de comfort din toate celelalte tehnologii cu laser.
Tratamentul nu necesita anestezie. Acesta dureaza aproximativ 30 de minute. Imediat dupa tratament pacientul isi poate relua activitatea zilnica.

Tratamentul cicatricilor
In cazul in care apar cicatrici, este absolut necesara tratarea lor fie prin ridicare, fie prin pulverizare laser, fie prin peelinguri pentru a minimaliza efectele psihologice negative ale acestora. Cicatricile atrofice sau hipertrofice de acnee se pot rezolva prin peelinguri care imbunatatesc aspectul estetic al pielii.

468 ad